Mondelez International успішно завершує викуп акцій міноритарних акціонерів в ПрАТ «Монделіс Україна» за юридичної підтримки Василь Кісіль і Партнери

26/07/2018

ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» консультує щодо викупу акцій міноритарних акціонерів в порядку squeeze-out, в результаті чого 1975 акцій ПрАТ «Монделіс Україна» були зараховані на рахунок його контролюючого акціонера Kraft Foods Entity Holdings B.V.

З метою підвищення ефективності управління Kraft Foods Entity Holdings B.V. прийняла рішення про примусовий викуп акцій міноритарних акціонерів (squeeze-out) в ПрАТ «Монделіс Україна».

Юридична фірма «Василь Кісіль і Партнери» надала повний юридичний супровід викупу акцій в порядку squeeze-out. Юристи розробили детальний план викупу, провели переговори з банком під час відкриття ескроу рахунку, підготували передбачені законом документи, включаючи публічну безвідкличну вимогу про викуп акцій тощо. Також юристи фірми консультували з питань взаємодії з Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, Центральним депозитарієм та іншими депозитарними установами, державним виконавцем та іншим залученими організаціями.

Проект супроводжувала команда у складі партнера Олександра Бородкіна та юриста Таїсії Асадчих.

ПрАТ «Монделіс Україна» входить до групи компаній Mondelez International – одного з найбільших в світі виробників шоколадної продукції, печива, цукерок, жувальної гумки. Kraft Foods Entity Holdings B.V. є дочірньою компанією Mondelez International. Українськими підприємствами групи також є Тростянецька кондитерська фабрика в Сумській області, виробничий підрозділ ПрАТ «Монделіс Україна» і дочірнє підприємство Чіпси Люкс в Київській області. Компанія виробляє та реалізує продукцію під торговими марками Корона, Milka, Барні, TUC, Belvita!, Люкс, Halls, Dirol та Picnic.