Василь Кісіль і Партнери успішно представили інтереси Монделіс Україна у спорі з Тростянецькою міською радою щодо збільшення розміру орендної плати за землю

04/10/2018

Юристи ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» успішно представили інтереси українського підприємства, що належить до групи компаній Mondelēz International, у спорі з Тростянецькою міською радою про збільшення розміру орендної плати за землю.

Тростянецька міська рада звернулась до суду з позовом до Монделіс Україна, яким просила визнати укладеною додаткову угоду до договору оренди землі про збільшення розміру орендної плати за землю. В обґрунтування позову міськрада посилалась на власне рішення про збільшення розміру орендної плати.

Відмовляючи у задоволенні позову, суд погодився з доводами відповідача, що ані законом, ані договором не передбачено право орендодавця в односторонньому порядку, з власної ініціативи вносити зміни до договору в частині перегляду розміру орендної плати, а рішення місцевої ради про збільшення орендної плати не є законодавчою підставою для внесення змін до договору. Міськрада погодилася з рішенням суду першої інстанції та не оскаржувала рішення суду в апеляційному порядку.

Інтереси клієнта в суді представляли старший юрист Юрій Колос та юрист Олександра Бортман, під керівництвом Олега Качмара, партнера практики вирішення спорів.

Монделіс Україна є українським підприємством, що належить до групи компаній Mondelēz International, найбільшого у світі виробника шоколадної продукції, печива та цукерок.