Василь Кісіль і Партнери успішно представили інтереси Піреус Банку у Верховному Суді у справі про стягнення 175 млн. грн. боргу

24/07/2018

Адвокати Василь Кісіль і Партнери успішно представили інтереси АТ «Піреус Банк МКБ» у Верховному Суді у справі про стягнення з фінансового поручителя скандального забудовника боргу у розмірі 175 млн. грн.

Банк звернувся з позовом до фінансового поручителя компанії-забудовника з вимогою про стягнення боргу за кредитним договором. Суд першої інстанції, з висновками якого погодився суд апеляційної інстанції, позов задовольнив. Фінансовий поручитель подав до суду касаційну скаргу, посилаючись на допущені судом формальні порушення вимог процесуального закону під час заочного розгляду справи в суді першої інстанції.

Юристи Василь Кісіль і Партнери відстояли інтереси банку у Верховному Суді та довели, що одні лише формальні порушення вимог процесуального закону не можуть бути підставою для скасування законного і правильного по суті рішення суду. Верховний Суд погодився з доводами адвокатів та відхилив касаційну скаргу поручителя, залишивши рішення судів попередніх інстанцій без змін, та поновив виконання рішення суду.

Інтереси Піреус Банку у Верховному Суді представили партнер практики вирішення спорів Олег Качмар, старший юрист Юрій Колос та юрист Олександра Бортман.

АТ «Піреус Банк МКБ» є частиною міжнародної банківської групи Піреус Банк із головним офісом у м. Афіни, Греція. Піреус Банк заснований у 1916 році та є провідним банком Греції.