Керівник практики інтелектуальної власності «Василь Кісіль і Партнери» Олексій Філатов та юрист ВКП в галузі інтелектуальної власності Олександр Мамуня увійшли до числа 420 делегатів, що взяли участь у щорічному Бізнес-конгресі з інтелектуальної власності

27/06/2008

Бізнес-конгрес з інтелектуальної власності безсумнівно став однією з головних подій у сфері інтелектуальної власності у 2008 році і напевно найбільш важливим цьогорічним зібранням світових лідерів у галузі інтелектуальної власності. Пан Філатов та пан Мамуня були серед нечисленних представників юридичних фірм з України, у той час коли більшість учасників склали фахівці в галузі інтелектуальної власності компаній світового класу та юрисконсульти з питань інтелектуальної власності.

Саміт CIPO, на якому доповідали 70 експертів світового рівня, в основному був присвячений проблемі розуміння функцій та обов’язків керівника відділу інтелектуальної власності, посаду якого було широко запроваджено на глобальних підприємствах, що відображає надзвичайно важливу тенденцію в цій сфері.

Паном Мамунею було зазначено, що презентація Голови правління та керуючого директора інвестиційного банку інтелектуальної власності Inflexion Point Strategy, LLC Рона Лорі найбільш успішно висвітила одну з головних проблем, перед якою постають компанії у цій сфері. Саме відсутність розуміння вагомості CIPO для організації та недостатність необхідних повноважень призводить до того, що посада керівника відділу інтелектуальної власності є менш ефективною, аніж мала б бути. В той час, коли більшість корпорацій все ще мають справу з правами інтелектуальної власності, лише коли вони були порушені та/або коли справа доходить до судового спору, більшість доповідачів на конгресі погодилися з тим, що розширення ролі CIPO в розвитку компанії та в її стратегічному плануванні є одним з найбільш дієвих способів підходу до цього питання.

Партнер ВКП Олексій Філатов, який очолює практику інтелектуальної власності, прокоментував подію так: “Участь у цьому форумі допомагає триматись на рівні найсучасніших тенденцій розвитку у галузі інтелектуальної власності. Ми отримали цінні знання щодо останніх інновацій та економічних розробок в сфері інтелектуальної власності в усьому світі”