Нова версія щорічного видання IFLR 1000 2009 назвала ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» одним з лідерів у галузі фінансового і корпоративного права

09/10/2008

Довідник IFLR 1000 (International Financial Law Review) є єдиним виданням, яке спеціалізується на міжнародних дослідженнях провідних юридичних фірм в галузі фінансового консультування. Укладачами довідника є професійна команда журналістів з Нью-Йорка, Лондона і Гонконгу, що пишуть про право і ринок юридичних послуг. Видання, що вийшло з друку, стало 19-ою за рахунком версією довідника, в якому на сьогоднішній день представлена інформація про більш ніж 100 юрисдикцій.

Дані рейтинги ґрунтуються на рекомендаціях корпоративних юрисконсультів, що працюють у фінансових установах і компаніях зі світовим ім'ям, а також на рекомендаціях провідних юристів в різних галузях права. При цьому довідник визначає лідерів в тій або іншій юридичній практиці з урахуванням наступних критеріїв: складність транзакції, інноваційність, рівень обслуговування клієнтів і можливість проведення транскордонних операцій. Юридичні фірми не можуть придбати місця в рейтингу за плату, оскільки в основу дослідження покладений принцип редакторської незалежності.

Згідно з результатами вичерпного і об'єктивного дослідження, практика банківського і фінансового права ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» звернула на себе увагу у зв'язку з консультуванням міжнародної рейтингової агенції Fitch Ratings з питань реалізації складних фінансових транзакцій, у тому числі з питань розміщення забезпечених облігацій банку «Хрещатик» і проведення першої в Україні позабалансової сек’юритизації портфеля автокредитів «Приватбанку».

У розділі довідника, присвяченому злиттям і поглинанням, наголошується, що завдяки ринку нерухомості, що динамічно розвивається в Україні, ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» дістала можливість брати участь у правовому супроводі низки великих транзакцій. У вересні 2007 року фірма виступила консультантом інвестиційно-будівельної групи London and Regional Properties з питань придбання ТЦ «Глобус», розташованого в центрі Києва. У реалізації транзакції взяли участь чотири українські компанії, а її вартість склала 210 млн. доларів США.

У квітні 2008 року фірма також консультувала інший інвестиційний фонд нерухомості - Meyer Bergman European Retail Fund – з питань придбання ТЦ «Алладін». Транзакція була здійснена за посередництвом трьох кіпрських холдингових компаній та, як і інші значні транзакції за участю ЮФ «Василь Кісіль і Партнери», проходила під загальним керівництвом партнера Дениса Лисенко.

Серед інших помітних подій минулого року варто відзначити участь фірми в якості юридичного радника в Україні для власника медіа-активів в країнах Центральної і Східної Європи компанії Central European Media Enterprises з питань придбання міноритарного пакету акцій групи компаній «Студія «1+1» (власника популярного українського телеканалу) вартістю 220 млн. доларів США.