ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» успішно захистила інтереси Національного університету «Львівська політехніка» у Верховному Суді України

08/02/2017

ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» успішно захистила інтереси Національного університету «Львівська політехніка» як третьої особи у складному спорі за участю неплатоспроможного банку у Верховному Суді України. Спір стосувався визнання припиненими правовідносин між банком та іншою компанією у зв’язку з зарахуванням зустрічних вимог.

НУ «Львівська політехніка», одна з трьох осіб, передала свої права вимоги до банку на суму 54 млн. гривень на користь компанії - боржника банку за кредитним договором на суму понад 427 млн. гривень. Після отримання повідомлення від боржника про зарахування зустрічних вимог банк заявив, що зобов’язання боржника за кредитним договором не були виконані на той момент, і тому банк не визнав зарахування зустрічних вимог. Крім того, банк оскаржив зарахування зустрічних вимог на тій підставі, що воно нібито було використане після введення в банк тимчасової адміністрації Національним банком України.

Проте Верховний Суд України не взяв до уваги доводи банку і відхилив заяву про перегляд рішення суду касаційної інстанції.

Інтереси клієнта у Верховному Суді України представили керуючий партнер Андрій Стельмащук та юрист Максим Максимов.