«Василь Кісіль і Партнери» успішно представили інтереси «Піреус Банку» у справі про банкрутство компанії скандального забудовника

30/04/2018

Юристи «Василь Кісіль і Партнери» успішно представили інтереси АТ «Піреус Банк МКБ» (український банк з іноземним капіталом) у суді у справі про банкрутство компанії «Укоінвестбуд», що входить до групи компаній скандального забудовника А.Войцеховського.

Справу було розпочато за заявою банку. Після публікації оголошення щодо порушення справи про банкрутство, до суду з кредиторськими вимогами на суму 800 млн. грн. звернулася компанія, яка обґрунтовувала свої вимоги договорами відступлення, поруки і позики. Компанія заявила, що її вимоги до боржника ґрунтуються на договорі відступлення, згідно з яким їй відступлено право вимоги до боржника, який поручився за позичальника за договором позики.

Юристи «Василь Кісіль і Партнери» довели в суді недійсність укладеного боржником договору поруки на 800 млн. грн. та захистили інтереси банку як основного кредитора у справі про банкрутство боржника. Суд задовольнив заяву банку та визнав недійсним укладений боржником договір поруки на 800 млн. грн.

Інтереси банку у суді першої інстанції та в касаційному суді представляли Олег Качмар, партнер практики вирішення спорів, Юрій Колос, старший юрист та Олександра Бортман, юрист.

АТ «Піреус Банк МКБ» є частиною міжнародної банківської групи Піреус Банк, яка представлена у 8 країнах. Заснований у 1916 році, Піреус Банк є провідним банком Греції.