Антикризовий бізнес-форум «Інвестиції в нерухомість та будівництво»

04/06/2009

2-3 червня у Києві в рамках виставки «REALEXPO-2009» пройшов антикризовий бізнес-форум «Інвестиції в нерухомість та будівництво».

Про актуальність теми говорить надзвичайна кількість учасників, серед яких – ключові професіонали ринку нерухомості, інвестиційних та девелоперських компаній, представники великих вітчизняних та закордонних банків та інвесторів, державних структур та обласних адміністрацій.

У ході заходу обговорювалися перспективи розвитку ринку нерухомості в Україні, були визначені можливості підвищення інвестиційної привабливості об’єктів нерухомості в умовах кризи, учасники обмінялися практичним досвідом щодо реалізації проектів, розглянули способи мінімізації ризиків інвесторів та девелоперів.

Олександр Бородкін, старший юрист «Василь Кісіль і Партнери» виступив із доповіддю, в якій визначив законодавчі та нормативні бар’єри в процесі інвестування в нерухомість. Зокрема, Олександр позначив основні проблеми земельного законодавства, розповів про законодавче регулювання будівництва, про обмеження на інвестування житлового будівництва, висвітлив питання оформлення та реєстрації прав на нерухомість та угод із нерухомістю. Окрему увагу було приділено процесу розвитку державно-приватного партнерства в Україні.

«Суттєвим бар’єром для інвестування в умовах реформування земельного та будівельного законодавства є неузгодженість та деяке відставання підзаконних актів та регіонального законодавства від прогресивних змін, які вносяться до ключових законів», - вважає Олександр Бородкін.