У Києві відбувся семінар "Міжнародне Податкове Планування: Завдання і Рішення"

20/11/2008

12 листопада 2008 р. відбувся семінар "Міжнародне Податкове Планування: Завдання і Рішення", організований Американською Торговельною Палатою. Доповідачами семінару були Тон Кемп і Наталія Лучкова, – партнери Празького і Амстердамського офісів міжнародної консалтингової компанії KempHoogstad, що спеціалізується на питаннях міжнародного оподатковування.

У ході семінару були розглянуті основні завдання податкового планування і підходи до їх вирішення. Доповідачі навели ряд практичних прикладів рішення типових завдань міжнародного податкового планування у розрізі таких юрисдикцій як Нідерланди, Кіпр, Люксембург та Ірландія стосовно проектів, що розвиваються у країнах СНД і Східної Європи, розглянули критерії вибору юрисдикцій для цілей податкового структурування, принципи застосування основних положень конвенцій про запобігання подвійного оподатковування тощо.

АО "ЮФ "Василь Кісіль і Партнери" представив на семінарі юрист корпоративного департаменту Іван Юрченко. На думку пана Юрченко, здійснення міжнародного податкового планування може бути рекомендовано, зокрема, у зв'язку з передбаченим продажем бізнесу, залученням інвестора або ж для забезпечення ефективного фінансування проекту. Недоступність в Україні засобів ефективного корпоративного керування і, як наслідок, структурування українського бізнесу через іноземні юрисдикції також передбачає аналіз їх сприятливості з точки зору оподатковування. Ефективне вирішення завдань міжнародного податкового планування ґрунтується на використанні положень мережі Угод про запобігання подвійного оподатковування, включаючи практику їх застосування та інтерпретації, в т.ч. податковими органами України, а також застосуванні положень податкового законодавства відповідних іноземних держав.

На завершення пан Юрченко відзначив: "ЮФ "Василь Кісіль і Партнери" давно і успішно працює в цій сфері, пропонуючи своїм клієнтам ефективні податкові рішення для операцій M&A, корпоративного фінансування і операцій з нерухомістю. Здобутий нашою фірмою досвід дозволяє правильно оцінити значимість оптимального податкового навантаження для успішного розвитку бізнесу національних і міжнародних компаній".