Анонс прес-конференції: «Можливі дефолти в різних галузях економіки України і як їх уникнути: погляд регулятора, юристів і рейтингових агентств»

31/03/2009

Юридична фірма «Василь Кісіль і Партнери» разом із рейтинговим агентством «Кредит-Рейтинг» запрошують представників ЗМІ, компанії – емітенти цільових облігацій, компанії по управлінню активами та інвесторів взяти участь у прес-конференції на тему:

«Можливі дефолти в різних галузях економіки України і як їх уникнути: погляд регулятора, юристів і рейтингових агентств».

Дата проведення: 2 квітня 2009 року, 13.30 - 14.30, прес-центр УНІАН, вул. Хрещатик, 4

У нових економічних умовах багато забудовників опинилися в ситуації, коли настає час погашення цільових облігацій, а об'єкт будівництва не прийнятий в експлуатацію. Саме цю ситуацію законодавець називає дефолтом. З 2009 року дефолт став масовим явищем і невід'ємним атрибутом ринку нерухомості. У результаті, наймогутнішого удару було завдано не тільки фінансовим інтересам забудовників, але й правам інвесторів-покупців нерухомості, що період перебуває на етапі будівництва. Саме вони опинилися перед найскладнішим вибором: пред'являти облігації до погашення, або, незважаючи на нові права, довіряти забудовникові й чекати на прийняття об'єкта в експлуатацію.

Настав час відреагувати на зростаючу кількість дефолтів забудовників, які випускають цільові облігації з метою фінансування будівельних проектів. Для визначення оптимальних варіантів захисту прав забудовників, які опинилися в ситуації дефолту, і інвесторів, які стали заручниками придбаних фінансових інструментів, ми запрошуємо Вас взяти участь у прес-конференції.

У ході прес-конференції будуть розглянуті питання: вплив зростаючого числа дефолтів емітентів облігацій на перспективи розвитку облігаційного ринку України, юридичні механізми запобігання дефолтам у сфері фінансування будівництва та вплив реструктуризації на кредитні рейтинги українських емітентів.

Необхідна акредитація, контактна особа Тетяна Петрівна Сабітова +38 044 581-7777 або [email protected]