В Україні відбулися V національні раунди з міжнародного комерційного арбітражу ім.В.Віса

24/02/2020

​22-23 лютого 2020 р. у Києві успішно пройшли  п’яті українські раунди з міжнародного комерційного арбітражу ім. В.Віса.

Титульним спонсором та організатором  заходу стала ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» за підтримки ICAC при ТПП України, Української Арбітражної Асоціації та ЮФ «Саєнко Харенко».

За п`ять років кількість команд зросла більше ніж удвічі, щороку збільшується кількість міжнародних учасників. Цьогоріч у раундах взяли участь дев’ять команд із провідних навчальних закладів України, Німеччини, Латвії та Польщі: Національний університет «Києво-Могилянська академія», Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Університет імені Ришарда Лазарського (Польща), Львівський національний університет імені Івана Франка, Латвійський університет (Латвія), Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Інститут Міжнародних Відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Берлінський університет імені Гумбольдта (Німеччина).

За результатами конкурсу, перемогу у ювілейних раундах та титул «Найкраща команда» здобули представники Університету імені Ришарда Лазарського (Польща), а звання «Кращий оратор» - Віталій Косович, студент Львівського національного університету імені Івана Франка.

Олег Альошин, партнер та керівник практики міжнародного арбітражу ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» зазначив: « Вже половину десятиліття ми проводимо змагання ім.Вілема Віса в Україні, і раді констатувати, що інтерес до конкурсу серед майбутніх правників щороку зростає, до нас приєднується все більше українських та міжнародних команд. Українські раунди ім.Вілема Віса – це вагома інвестиція у розвиток майбутнього міжнародного комерційного арбітражу, адже сьогоднішні учасники змагань вже завтра працюватимуть у найкращих українських та міжнародних юридичних фірмах, вже маючи високі стандарти знань і професійних навичок».

Мета судових дебатів ім.В.Віса – сприяти розвитку професійної підготовки студентів-юристів у галузі міжнародного комерційного права та арбітражу. Українські раунди змагань ім. Віса є нагодою для студентів з різних університетів представити аргументи по кейсу провідним практикуючим юристам та отримати поради, які будуть цінними для подальшої участі у конкурсі на міжнародному рівні. Аналогічні раунди проводяться у 100 країнах, в яких беруть участь близько 300 команд.