Василь Кісіль і Партнери – юридичний радник Лекхім щодо дистрибуції вакцини від COVID-19

16/01/2021

Група компаній Лекхім досягла угоди з компанією Сіновак про дистрибуцію та виробництво в Україні вакцини проти вірусу SARS-CoV-2, який викликає хворобу COVID-19, та як ексклюзивний постачальник виробника в Україні уклала з Міністерством охорони здоров'я України договір про постачання понад 1,9 млн доз вакцини. Вакцина CoronaVac є інактивованою вакциною, яка випускається у шприці та зберігається при температурі від +2 до +8 градусів за Цельсієм.

Василь Кісіль і Партнери надали Лекхім юридичні консультації щодо структурування продажу вакцини в Україні, цінового регулювання та оподаткування поставок і запропонували найбільш ефективний спосіб договірного оформлення відносин Лекхім зі споживачами-підприємствами, які бажають забезпечити своїх працівників вакцинацією, а також із іншими залученими особами, зокрема, українськими лікувальними закладами і страховими компаніями. Команда Василь Кісіль і Партнери підготувала детальні проєкти договорів для розробленої договірної структури, які враховують особливі умови розрахунків, правила зберігання та застосування вакцини, необхідні для захисту здоров'я пацієнтів, та забезпечують адекватно збалансований розподіл обов'язків і відповідальності щодо застосування вакцини між усіма залученими до поводження з вакциною на шляху від виробника до пацієнта. 

Над проєктом працювали партнер Олександр Бородкін і старший юрист Роман Рябенко.

Група фармацевтичних компаній Лекхім – одна з провідних в Україні по розробці, виробництву і продажу якісних та доступних лікарських засобів основних терапевтичних груп, вироблених відповідно до міжнародних стандартів (більше 200 найменувань)  і щорічно реєструє близько 10 новинок, створених за передовими технологіями.

Китайська біофармацевтична компанія Сіновак (Sinovac Biotech Ltd.) була заснована у 1999 році та спеціалізується на дослідженні, розробці, виробництві та комерційному впроваджені особливо необхідних медицині вакцин від інфекційних захворювань, включаючи вакцини від гепатитів A і B, сезонного грипу, пандемічного грипу H5N1 (пташиний грип), грипу H1N1 (свинячий грип), епідемічного паротиту. Потужність виробництва Сіновак (Sinovac Biotech Ltd.) складає від 300 до 500 мільйонів доз на рік.