Василь Кісіль і Партнери супроводжують продаж Farmgate сільськогосподарського бізнесу A’SPIK Group

13/09/2023

5 вересня 2023 р. Farmgate, нідерландська агропромислова група, один з найбільших виробників зернових та олійних культур у Хмельницькій області, передала 95% частку в своєму українському бізнесі A’SPIK Group – одному з п'яти найбільших виробників цукру в Україні. Farmgate Ukraine разом з її дочірніми підприємствами контролюють земельний банк загальною площею більше 6 тисяч гектарів, а також інші сільськогосподарські активи, включаючи нерухомість, техніку та худобу. Переговори щодо угоди велися з листопада 2022 року, а остаточний договір був підписаний в березні 2023-го. Угода повинна завершитися на початку 2024 року після збору та реалізації врожаю 2023 року та подальшої передачі решти частки та активів.

Василь Кісіль і Партнери виступили єдиним юридичним радником Farmgate з питань податкового та корпоративного структурування угоди, підготовки та узгодження повного пакету трансакційних документів, отримання дозволу на концентрацію та консультування щодо виведення інвестицій з України. Структура угоди передбачала поетапну передачу 100% частки в компанії Farmgate Ukraine та передачу певних бізнес-активів за окремими угодами, в тому числі земельних ділянок, що перебувають у приватній власності, а також операційної діяльності протягом 2022 – 2023 сільськогосподарського року. Баланс інтересів сторін протягом перехідного періоду мав забезпечуватися корпоративним договором та безвідкличною довіреністю на відповідальному зберіганні призначеного ескроу-агента.

Команда Василь Кісіль і Партнери включає партнера Олександра Бородкіна та юриста Романа Ємця, які радили з питань корпоративного, земельного, податкового, фінансового права та інших питань, а також партнерку Анну Сісецьку та юриста Євгенія Сенченка, які супроводжували отримання дозволу Антимонопольного комітету України на концентрацію та радили з інших питань комплаєнсу.