Василь Кісіль і Партнери успішно завершили справу про неплатоспроможність фізичної особи

11/08/2023

Юристи Василь Кісіль і Партнери успішно завершили справу про неплатоспроможність фізичної особи-боржника за іпотечним кредитом у іноземній валюті, який був отриманий ще до глобальної фінансової кризи 2008 року. 

Напередодні повномасштабного вторгнення рф юристи Василь Кісіль і Партнери подали до господарського  суду заяву про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи та зуміла успішно довести справу до завершення, представляючи клієнта на кожному з етапів процесу (реструктуризація/погашення боргів). 

За результатами розгляду заяви та подальшого аналізу фінансового становища боржника суд прийняв рішення про звільнення клієнта Василь Кісіль і Партнери від подальшого виконання грошових вимог кредиторів на суму понад 3 мільйони гривень. Водночас вимоги інших кредиторів, які були відхилені судом або не були заявлені визнано погашеними, а виконавчі документи, пов’язані з цими вимогами – такими, що не підлягають виконанню. 

Оскільки тривалий стан заборгованості клієнта супроводжувався відкриттям низки виконавчих проваджень із накладенням арештів на усе майно боржника, то на заключному етапі роботи у цьому проекті юристи Василь Кісіль і Партнери забезпечили скасування арештів рухомого/нерухомого майна клієнта та виключення записів про обтяження з відповідних реєстрів. 

Завдяки правничій допомозі юристів Василь Кісіль і Партнери клієнт нарешті отримав можливість почати життя з чистого аркуша – без боргів та арештів після більш ніж дванадцяти років у статусі боржника.

Над проєктом працювала команда юристів під керівництвом радника Юрія Колоса у складі з Ганною Рудь та Яною Гембаровською.