«Василь Кісіль і Партнери» успішно представили інтереси будівельної компанії «Реле» у спорі щодо дострокового розірвання договору оренди землі

24/01/2018

ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» вдруге успішно представила інтереси будівельної компанії «Реле» у спорі з Київською міською радою щодо дострокового розірвання договору оренди землі.

Апеляційний і касаційний суд погодились з тим, що після завершення будівництва та прийняття об'єкта в експлуатацію добросовісний орендар земельної ділянки, наданої для потреб будівництва та обслуговування відповідного об'єкта, має право на припинення дії договору оренди землі. Оскільки право власності на приміщення у збудованій орендарем будівлі та право користування земельною ділянкою перейшло до нових власників приміщень у будівлі, то суди дійшли висновку, що договір довгострокового користування землею підлягає достроковому розірванню.

У результаті дострокового розірвання договору, який було укладено на 49 років, будівельна компанія звільнена від обов’язку сплачувати оренду плату ще 30 років за земельну ділянку, якою вона фактично не користується.

Інтереси клієнта в суді представляли партнер Олег Качмар, старший юрист Юрій Колос та юрист Олександра Бортман.

Науково-виробнича фірма «Реле» спеціалізується на будівництві об’єктів житлового та ділового призначення.