ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» виступила юридичним радником LNZ Group в угоді з придбання 100% корпоративних прав в ТОВ «Шпола-Агро Індустрі»

23/06/2018

LNZ Group завершила угоду з придбання 100% корпоративних прав в ТОВ «Шпола-Агро Індустрі», що разом з афілійованими компаніями контролює земельний банк площею близько 8,5 тис. га та сільськогосподарські активи, включаючи нерухомість і техніку. Переговори по угоді тривали з листопада 2017 року.

LNZ Group є сучасною диверсифікованою агропромисловою компанією, що об'єднує 33 агрофірми в Черкаській та Сумській областях та входить до десятки компаній, що найбільш динамічно розвиваються в секторі насінництва. У результаті угоди LNZ Group збільшила свій земельний банк до 70 тис. га землі в Україні, що дозволило компанії наблизитися до першої 20-ки найбільших сільгоспвиробників країни.

ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» виступила юридичним радником LNZ Group у трансакції. Юристи фірми допомогли структурувати угоду, підготували основний договір купівлі-продажу бізнесу (SPA) разом з пов’язаними з трансакцією договорами забезпечення та іншими супутніми документами, забезпечили відкриття ескроу рахунку, отримали для покупця дозвіл Антимонопольного комітету на економічну концентрацію та супроводили завершення трансакції. Радником продавця у трансакції виступила команда E&Y.

«Юристи «Василь Кісіль і Партнери» взяли безпосередню участь в усіх важливих етапах укладення та виконання угоди з придбання корпоративних прав ТОВ «Шпола-Агро Індустрі»: в переговорному процесі, підготовці документів, оформленні права власності; відпрацювала механізми захисту наших інтересів та закріплення їх в договорі (SPA). Спеціалісти фірми забезпечили відповідність угоди антимонопольному законодавству та супроводили оперативне отримання дозволу Антимонопольного комітету України на угоду. Завдяки співпраці з «Василь Кісіль і Партнери» ми змогли мінімізувати можливі ризики та отримати бажаний результат. А це для нас і є головним маркером професіоналізму та високої кваліфікації юридичного супроводу», - зазначив голова Наглядової ради LNZ Group Дмитро Кравченко.

Володимир Ігонін, який очолював команду «Василь Кісіль і Партнери», зі свого боку, зауважив: «Трансакції в агросекторі, як правило, досить динамічні. Бізнес треба перевірити, адекватно оцінити, підготувати до передачі і переоформити в обмежені строки, пов’язані з природними процесами. Такі дедлайни не перенесеш за згодою сторін. Тому правовий супровід придбання агробізнесу завжди напружена і відповідальна робота. Успіх багато в чому залежить від взаємодії різних команд, залучених в проект».

Команда «Василь Кісіль і Партнери», що працювала над проектом, включала партнера і керівника практики корпоративного права/злиттів і поглинань Володимира Ігоніна, партнера і керівника практики антимонопольного та конкурентного права Анну Сісецьку, юристів Таїсію Асадчих та Миколу Бойчука.