ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» виступила юридичним радником корпорації Central European Media з питань створення спільного підприємства з Ігорем Коломойським

13/07/2009

2 липня 2009 р. прес-служба медійної корпорації Central European Media Enterprises Ltd. (CME) офіційно оголосила про укладання договору з Ігорем Коломойським. Після здійснення грошових уливань у розмірі 100 млн доларів і передачі 100% акцій телеканала «ТЕТ» групі «Студія «1+1» Ігор Коломойський стане власником 49% українських активів СМЕ. Завершення угоди очікується до закінчення третього кварталу поточного року, за умови одержання дозволу регуляторних органів.

Медійна корпорація CME управляє провідними телевізійними мережами в сімох країнах Центральної й Східної Європи, загальне населення яких становить приблизно 97 млн. осіб. Телевізійні станції СМЕ розташовані в Болгарії (Pro.bg і Ring.bg), Хорватії (Nova TV), Чеській Республіці (TV Nova, Nova Cinema і Nova Sport), Румунії (PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro і MTV Romania), Словаччині (TV Markiza), Словенії (POP TV and Kanal A) і Україні (1+1, 1+1 International і Кіно). Акції CME котуються на біржі NASDAQ і Празькій фондовій біржі під тикером CETV.

ТЕТ ТВ працює в Україні з 1994 року. Технічне покриття каналу становить 92% території країни, а його щоденну цільову аудиторію станом на перший квартал 2009 року становлять 2% глядачів у віці 18-54 років. ТЕТ ТВ має ліцензію на супутникове віщання, вісім ліцензій наземного телемовлення та дві ліцензії радіомовлення. Згідно з неаудійованими даними, наданими керівництвом ТЕТ ТВ, доходи каналу в 2008 р склали близько 12 млн. доларів.

ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» виступила юридичним радником компанії СМЕ з питань українського законодавства. У завдання ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» входило здійснення юридичного аудиту компаній групи «ТЕТ», надання консультацій з питань реструктуризації перед проведенням наміченої угоди, а також з аспектів угоди, що стосуються українських активів, зокрема одержання дозволу на концентрацію в Україні.

Юридичний супровід угоди здійснювався групою юристів ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» на чолі з партнером і керівником практики корпоративного права, злиттів і поглинань і конкурентного права Денисом Лисенком, старшим юристом практики корпоративного права та злиттів і поглинань Анною Бабич і старшим юристом практики конкурентного права Марією Ніжнік. Робота над проектом здійснювалася в співробітництві з Debevoise & Plimpton LLP (Лондон) - юридичним радником компанії CME з питань англійського законодавства.