ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» надали консультації ТОВ «Деснагрейн» стосовно отримання довгострокового фінансування в сумі 30 мільйонів доларів США від ЄБРР

18/11/2008

12 листопада 2008 року ЄБРР і ТОВ «Деснагрейн» підписали пакет документів для отримання довгострокового фінансування у формі відновлювальної кредитної лінії в сумі 30 мільйонів доларів США від ЄБРР.

ТОВ «Деснагрейн» є українською дочірньою компанією французького сільськогосподарського кооперативу Champagne Cereales, який є підрозділом компанії Malteurop – одного з найбільших в Європі виробників солоду.

Вказане фінансування буде надане строком на 5 років з метою закупівлі зернових та олійних культур, а також здійснення поставок насіння солоду та добрив фермерам, і може бути надане в доларах США або в гривнях, що дозволяє уникнути валютних ризиків.

ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» виступили юридичним радником ТОВ «Деснагрейн» та її материнської компанії Champagne Cereales, що діяла в якості спонсора проекту, в процесі погодження кредитної документації з ЄБРР. Зокрема, юристи фірми прокоментували проекти Договору про надання відновлювальної кредитної лінії, Договору про сприяння спонсора та Договору субординації, що встановлює пріоритет зобов’язань позичальника перед ЄБРР в порівнянні з іншими борговими зобов’язаннями позичальника перед провідною французькою банківською установою.

Команда "Василь Кісіль і Партнери" працювала в складі старшого юриста Юлії Кирпи, юриста Марини Федоренко під загальним керівництвом партнера фірми Дениса Лисенка.

Практика банківського і фінансового права "Василь Кісіль і Партнери" є практикою, що швидко розвивається, практика рекомендована останніми виданнями провідних міжнародних довідників - PLC Which Lawyer? та International Financial Law Review 1000.