Василь Кісіль і Партнери захистили інтереси Рост Агро у податковому спорі на 63 млн. грн.

30/07/2018

Юристи Василь Кісіль і Партнери успішно представили інтереси компанії Рост Агро, одного з найбільших в Україні виробників та експортерів продукції насінництва, у податковому спорі.

У травні 2017 року податкові органи застосували до компанії фінансові санкції в розмірі більше 63 мільйонів гривень за начебто порушення строків розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності. Товариство звернулось до суду з вимогою скасувати нарахування штрафних санкцій, оскільки їх було застосовано з порушенням норм міжнародного права. Адвокати Василь Кісіль і Партнери відстояли позицію компанії, та за наслідками розгляду справи суд виніс постанову, якою задовольнив позовні вимоги ТОВ «Рост Агро» у повному обсязі.

Результат розгляду справи має особливе значення для національного бізнес-середовища, оскільки проблема нарахування пені за порушення строків розрахунків за зовнішньоекономічними договорами актуальна для більшості вітчизняних експортерів.

Інтереси клієнта у цьому спорі представляли керуючий партнер, адвокат Андрій Стельмащук, старший юрист, адвокат Тетяна Бережна, юристи Максим Максимов та Віктор Грабовський.