Юристи ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» - учасники круглого столу «Українські надра на противагу російському газу»

11/03/2009

10 березня в м.Києві у рамках щорічної виставки «Інтернафтагаз 2009» відбувся круглий стіл на тему: «Українські надра на противагу російському газу».

В рамках заходу активно обговорювалися питання розвитку української газовидобувної галузі, реалізації природного газу української добичі на внутрішньому ринку, порядку видачі спеціальних дозволів на користування надрами, правових аспектів регулювання добувної галузі, інвестиційної привабливості України.

Як зазначили учасники круглого столу, серед яких – представники державних підприємств з геології, надро- і природокористування, громадських об’єднань газових трейдерів, надрокористувачів, та приватних компаній, політична нестабільність у країні та постійні зміни у законодавстві не сприяють інвестиційній діяльності в українській газовидобувній галузі.

У дискусії з питань правового регулювання добувної галузі активну участь взяли юристи «Василь Кісіль і Партнери» Михайло Щітка, Поліна Загнітко та Артем Кренбок, які поділились думками щодо шляхів удосконалення національного законодавства у сфері енергетики та видобування природних ресурсів. При цьому було зазначено, що прозорість та чіткість законодавства є головним фактором для інвестора, ринок як ніколи відчуває потребу подальшої розробки та впровадження нормативної бази.

В результаті обговорення всі учасники дійшли згоди щодо активізації спільних зусиль для розробки та вдосконалення законодавчої бази, що регулює відносини в українській газовидобувній галузі.