"Василь Кісіль і Партнери" - учасник Конгресу Міжнародної Ради Комерційного Арбітражу в Ірландії

25/06/2008

8-10 червня 2008 року, Дублін (Ірландія). Партнер ЮФ "Василь Кісіль і Партнери" Олег Альошин і радник фірми Тетяна Сліпачук взяли участь у ювілейному Конгресі Міжнародної Ради Комерційного Арбітражу (ІCCA).

Триденний конгрес у Дубліні був організований ІCCA при сприянні Асоціації юристів Ірландії і був присвячений 50-літньому ювілею Нью-Йоркської Конвенції 1958 року про визнання і приведення до виконання іноземних арбітражних рішень. Цього року в роботі Конгресу взяла участь рекордна кількість фахівців в галузі інвестиційного і комерційного арбітражу - більше 700 учасників з 51 країни світу.

Важливість події підкреслювалася участю в ньому голів і генеральних секретарів провідних інституційних арбітражів світу, включаючи ІКСІД, Лондонський суд міжнародного арбітражу, Арбітражний суд при МТП, Стокгольмський Арбітражний інститут, Американську Арбітражну Асоціацію, а також більшості міжнародних арбітражних судів при національних торговельних палатах Європи і арбітражних центрів Азії і Латинської Америки. Серед обговорюваних питань були процесуальні особливості інвестиційного арбітражу, робота ЮНСІТРАЛ над новою редакцією Арбітражного регламенту ЮНСІТРАЛ, і, звичайно ж, питання практики застосування і історичного значення Нью-Йоркської Конвенції 1958 року. Урочистий прийом з нагоди 50-річчя Конвенції відбувся саме в дату її прийняття - 10 червня.

Представники Юридичної фірми "Василь Кисиль і Партнери" брали участь у роботі обох робочих груп Конгресу, беручи активну участь у загальних дискусіях і обговоренні найбільш гострих практичних проблем.
Жвавий обмін думками тривав і в кулуарах Конгресу, у ході якого став очевидним інтерес до практики міжнародного арбітражу в Україні.