10-та щорічна конференція Інтернет Асоціації України і «Мережі обміну трафіком UA-IX»

01/06/2009

З 28 травня по 1 червня в м. Судак (Крим) проходила 10-а щорічна конференція Інтернет Асоціації України й «Мережі обміну трафіком UA-IX», присвячена актуальним проблемам розвитку галузі інформаційно-комунікаційних технологій України.

Юридичну фірму «Василь Кісіль і Партнери», що з недавнього часу є активним членом ІНАУ, на Конференції представляв старший юрист практики інтелектуальної власності Олександр Мамуня.

У заході, який щорічно збирає ключових учасників ринку телекомунікаційних послуг, цього разу взяли участь понад 100 делегатів, представників 60-70 фірм. Це керівники найбільших українських компаній-провайдерів, реєстраторів, операторів телекомунікацій, постачальників телекомунікаційного обладнання, а також представники законодавчої й виконавчої влади України.

Конференція традиційно проходить у форматі серії круглих столів. Серед ключових тем Конференції - ефективне застосування ІКТ-рішень як механізм подолання кризових явищ в економіці, перспективи впровадження й використання нових технологій в інформаційно-комунікаційній галузі, актуальні питання подальшого розвитку доменної зони .UA, кіберзлочинність і безпека в мережі Інтернет.

Олександр Мамуня, експерт юридичного комітету ІНАУ, виступив із доповіддю, присвяченою питанням інтелектуальної власності в мережі Інтернет в аспекті захисту інтересів учасників ринку. Його виступу очікували з великим інтересом ще до початку конференції, тому що тема доповіді є на сьогоднішній день досить актуальною для багатьох членів асоціації. Жвава дискусія після виступу показала, що в правовому регулюванні інтелектуальної власності в мережі Інтернет та у відносинах суб'єктів ринку телекомунікацій у цілому існує безліч протиріч і непогодженостей, а також, як і на кожному «закритому» ринку, багато «підводних течій» і негласних правил.

«Це, у свою чергу, стимулює нас приймати ще активнішу участь у роботі Інтернет Асоціації України, а також відповідних комітетах інших асоціацій і об'єднань для того, щоб внести свій професійний внесок у становлення й зміцнення правового поля на цьому ринку. Усі визнають, що існує потреба в нових цивілізованих методах роботи. Але перехід на нові стандарти завжди проходить непросто, тому найчастіше сприймається без ентузіазму багатьма учасниками ринку», - говорить Олександр Мамуня.

«Участь у подібних заходах із обговоренням проблемних галузей діяльності українського бізнесу - потужний інструмент для планування роботи залучених практик фірми в даній конкретній галузі, а також гарний стимул для розвитку нових напрямків діяльності», - вважає керівник практики інтелектуальної власності «Василь Кісіль і Партнери» Олексій Філатов.