Андрій Стельмащук – суддя на Х Всеукраїнських змаганнях з господарського права та процесу ім. професора С.З. Михайліна

23/03/2009


Традиційно на початку весни вже десятий рік поспіль економіко-правовий факультет ДонНУ та Донецький осередок Ліги студентів АПУ виступили організаторами Всеукраїнських змагань з господарського права та процесу ім. професора С.З. Михайліна.

З кожним роком інтерес до змагань зі сторони студентів-правників значно зростає, що пояснюється їх прагненням набути важливі професійні навички з ведення дебатів у судовому процесі, отримати досвід дослідницької роботи, розвинути аналітичні здібності, які дуже високо цінуються при працевлаштуванні. Важливість подібних науково-практичних заходів як доповнення до навчального процесу у ВНЗ для підготовки кваліфікованих юристів також відзначив старший юрист ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» Андрій Стельмащук, який входив до складу суддівської колегії.

20-21 березня 2009 року учасники змагань виступали перед колегіями журі, відстоюючи сторону позивача і відповідача у справі, визначеній у фабулі змагань. У цьогорічному заході взяли участь представники майже 20 ВНЗ України, серед яких були представлені Національна юридична академія ім. Ярослава Мудрого, Університет економіки та права «КРОК», Запорізький національний університет, Національний університет «Острозька академія» та ін.