Анна Бабич – учасник круглого столу з реструктуризації бізнесу, корпоративного права та M&A

26/02/2009

24 лютого 2009 року в Прес-центрі «Дело» відбувся круглий стіл «Юридичної газети» на тему «Реструктуризація бізнесу, корпоративне право та M&A». Поради юристів бізнесу». Учасниками заходу стали керівники юридичних фірм України, провідні юристи та представники профільних ЗМІ. Юридичну фірму "Василь Кісіль і Партнери" на заході представляла старший юрист корпоративної практики та практики злиттів і поглинань Анна Бабич.

Під час круглого столу були розглянуті питання реструктуризації бізнесу як одного із засобів оптимізації витрат: попит на послуги з корпоративного права на ринку, нові можливі послуги у сфері корпоративного права, можливості використання процедури банкрутства в процесі реструктуризації бізнесу клієнта. Також учасники круглого столу підбили підсумки по M&A в 2008 році, оцінили сучасний стан практики та висловили прогнози на 2009 рік. Не менш цікавим виявилось обговорення питання менеджменту: створення нових практик та груп в юридичній фірмі, підбір юристів до групи та важливість психологічного контакту.

Як вважає пані Бабич, на даний момент все більше українських компаній та холдингів, починаючи з великих корпорацій і закінчуючи підприємствами середнього рівня, розробляють і реалізують програми реструктуризації й підвищення ефективності бізнесу, що відповідає останнім тенденціям світової економіки. «Головню рушійною силою реструктуризації є прагнення збільшити вартість бізнесу й підвищити привабливість компанії для стратегічних інвесторів або з метою можливого продажу», - додала Анна.