Олександр Мамуня, старший юрист ЮФ «Василь Кісіль і Партнери», розповів про захист прав інтелектуальної власності у мережі Інтернет на 5-му Конгресі «Україна на шляху до інформаційного суспільства»

16/02/2009

13 лютого 2009 року у приміщенні Українського Дому (м. Київ) відбувся 5-й, ювілейний, Конгрес «Україна на шляху до інформаційного суспільства», головною метою якого стало визначення напрямків розвитку вітчизняного ІКТ-ринку в умовах економічної кризи.

Конгрес Інтернет Асоціації України є помітним явищем українського ринку інформаційних та телекомунікаційних технологій. У Конгресі взяли участь ключові особи на українському ринку телекомунікацій: представники профільних комітетів Верховної Ради, відповідних міністерств та інших структур Кабінету Міністрів, Антимонопольного комітету України, Національної комісії з питань регулювання зв’язку, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, представники ВАТ «Укртелеком» та приватних компаній, що здійснюють діяльність у галузі телекомунікацій, керівники профільних асоціацій та юридичних фірм.

У ході Конгресу були обговорені актуальні питання щодо подальшого розвитку ІКТ-ринку. Мова йшла про сучасний стан ІКТ-ринку України та перспективи його розвитку в поточному році, особливості правового забезпечення сфери ІКТ у період економічної турбулентності, використання інтернет-технологій з метою вдосконалення бізнес-процесів, механізми впровадження положень Концепції розвитку телекомунікацій в Україні, шляхи вирішення нагальних проблем розвитку доменної зони .UA, шляхи ефективного розвитку цифрового телебачення в Україні з огляду на сучасну ситуацію в галузі тощо.

Старший юрист фірми "Василь Кісіль і Партнери" та експерт з питань інтелектуальної власності у сфері телекомунікацій Олександр Мамуня виступив з доповіддю на тему «Захист прав інтелектуальної власності у мережі Інтернет». На його думку, зважаючи на значний досвід роботи юридичної фірми у цій сфері, чинна правова база у даній галузі є недостатньою та, здебільшого, не відповідає існуючим реаліям, що є значною перепоною для інвестування в економіку України. З огляду на це правове регулювання сфери необхідно вдосконалювати, підсумував доповідач.