Старший юрист «Василь Кісіль і Партнери» Михайло Щітка - суддя національного раунду конкурсу з міжнародного права імені Бена Телдерса

16/02/2009

14 лютого 2009 року у стінах Вищого Господарського Суду України відбувся усний тур конкурсу з міжнародного права імені Бена Телдерса. Цього року у Національному раунді взяли участь 7 команд з провідних вищих навчальних закладів України.

Telders International Law Moot Court Competition – європейський конкурс, у якому щорічно змагаються команди з більш ніж 20 країн Європи, а фінал цього конкурсу проходить у м. Гаага, Нідерланди, в приміщенні Міжнародного Суду ООН.

Метою конкурсу є надати студентам практичного досвіду виступу на судовому засіданні, а також ближче ознайомити їх із принципами верховенства права та громадянського суспільства.

У складі суддівської колегії фінального етапу конкурсу працював старший юрист ЮФ «Василь Кісіль і Партнери», визнаний експерт у галузі міжнародного права – Михайло Щітка. Пан Щітка вважає, що цей захід сприятиме подальшому розвитку міжнародного права в Україні, а також підвищить імідж України як правової та демократичної держави в Європі.