Наталя Микольська – суддя Національного раунду Міжнародних судових дебатів з права СОТ

02/03/2009

27 лютого - 1 березня в м. Ірпінь на базі Національного університету державної податкової служби України відбулися змагання Третього Національного раунду Міжнародних судових дебатів з права СОТ (the Third National Round of the 7th edition of the ELSA Moot Court Competition (EMCC) on WTO Law).

Вперше Міжнародні дебати проводилися в квітні 2003 року. В Україні цей унікальний захід відбувся втретє. Півфінал та фінал змагань проходять у Женеві, штаб-квартирі Світової організації торгівлі.

Цей захід має на меті запровадити європейські високі стандарти розвитку практичних навичок студентів-правників у сфері правового регулювання міжнародної торгівлі та підвищити професійні знання студента-правника, випробувати його здібності до написання юридичних аргументів, проявити вміння виступати у суді, ораторського мистецтва.

Міжнародні судові дебати з права СОТ – це імітований судовий процес команд, що представляють свою сторону у спорі перед суддями (експертами з права СОТ). Минулого року до суддівської колегії входили провідні фахівці, як практики так і теоретики, у галузі міжнародного торговельного права.

У складі суддівської колегії фінального раунду конкурсу працювала старший юрист ЮФ «Василь Кісіль і Партнери», визнаний експерт у галузі міжнародної торгівлі – Наталія Микольська.

Пані Микольська є членом Інституту Міжнародної Дистрибуції та членом Асоціації правників України. Активно бере участь в робочій групі EBA з франчайзингу та в спеціальній комісії EBA з питань угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС. Наталія Микольська має значний досвід роботи в державних органах і приватних компаніях в Україні, Німеччині і Канаді. Довідник "Ukrainian Law Firms" неодноразово включав пані Микольську до переліків кращих експертів в сфері міжнародної торгівлі. Є автором значної кількості публікацій щодо правових аспектів міжнародної торгівлі, в тому числі договірного права, агентських відносин і франчайзингу, торгівельних розслідувань, права СОТ та ЄС.