Олег Макаров презентував систему координат юридичного бізнесу, «ноу-хау» ЮФ «Василь Кісіль і Партнери», учасникам V-го щорічного юридичного форуму

25/02/2009

КИЇВ - 20 лютого 2009 року. Асоціація юристів України (АПУ) провела П'ятий щорічний юридичний форум «Розвиток ринку юридичних послуг в Україні - 2009 ». Форум було відкрито привітальними словами Василя Івановича Кисіля, Голови Піклувальної Ради АПУ, Сергія Коннова, президента АПУ й Олега Макарова, члена Правління АПУ та голови організаційного комітету Форума, який цього року, за словами багатьох доповідачів, запропонував більшість актуальних тем для 20-хвилинних доповідей корифеїв юридичного бізнесу України.

Цілком логічно, що в сферу уваги правової громадськості, зокрема керівників юридичних фірм і адвокатських об'єднань, потрапили питання побудови роботи своїх компаній в умовах погіршення економічної ситуації в Україні й у світі взагалі.

Питання розвитку юридичного бізнесу розглядалось в чотирьох площинах: перспективи 2009 року - виживати або розвиватися, аналіз успішних моделей партнерства в сучасній юридичній практиці, що таке клієнт і як його втримати, а також - пошук стратегій керування ризиками в нових реаліях.

Крім добре відомих лідерів ринку юридичних послуг України до числа доповідачів увійшли представники з Росії і Європи. Зокрема, Стівен Денір, що от уже 30 років є партнером однієї з найбільших юридичних фірм світу Allen & Overy і визнаним авторитетом у галузі розвитку юридичних фірм описав глобальні тенденції того, що відбувається в юридичному бізнесі. Ілля Нікіфоров, партнер відомої російської юридичної фірми «Єгоров, Пугінський, Афанас’єв і Партнери», порадував слухачів нестандартним підходом, його виступ і своєрідні «антипоради» на тему того, як утримати примхливого клієнта, були сприйняті публікою на ура. Відповідно до анкет учасників форуму одним із найцікавіших був виступ старшого партнера юридичної фірми «АЛРУД» Василя Рудоміно, темою якого був розвиток професійної компетенції юриста: ростимо партнера або конкурента?

У сесії, присвяченої успішним моделям партнерства, керуючий партнер ЮФ «Василь Кисиль і Партнери» Олег Макаров поділився з учасниками форуму своїм «ноу-хау» - системою координат юридичного бізнесу й розповів про те, як у неї вписується партнерство. Цей наробіток уже одержав визнання колег, після виступів пана Макарова торік на різних форумах у Росії й ближнім зарубіжжі. Доповідачі цієї сесії зійшлися на думці, що дану систему координат варто взяти на замітку всім юридичним фірмам, як дійсно ефективну модель.