Андрій Стельмащук, старший юрист ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» - суддя на Других щорічних судових дебатах з цивільного права України

18/05/2009

16 травня 2009 року в НаУКМА відбулися Другі щорічні судові дебати з цивільного права України, організовані Студентським науковим товариство правників «Scholaris».

Проведення навчальних судових засідань є одним з найважливіших елементів навчального процесу в найкращих університетах Європи та світу. В рамках таких дебатів відбувається обмін досвідом студентів вищих навчальних закладів юридичних спеціальностей. Студенти отримують практичні навички у проголошенні судових промов та веденні судового засідання в умовах, максимально наближених до реальних.

Суддівство на заході доручається практикуючим юристам – представникам найвідоміших юридичних компаній країни, які, у свою чергу, мають змогу оцінити рівень підготовки студентів, надати пропозиції щодо подальшого працевлаштування. Цього року до складу суддівської колегії був запрошений Андрій Стельмащук, колишній студент НаУКМА, нині - старший юрист ЮФ «Василь Кісіль і Партнери», визнаний фахівець в галузі цивільного права та процесу в Україні.

У цьому році шість команд зі Львова, Харкова, Тернополя, Хмельницького та Києва змагалися за звання «найкраща команда». Після відбіркових ігор у двох групах відбувся фінальний раунд, який і визначив команду-переможця. По закінченню змагань на учасників заходу чекала цікава екскурсія Академією, урочисте нагородження переможців та виступ музичного гурту.