Юристи ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» діляться досвідом у сфері ефективного оподаткування бізнесу

26/03/2009

24 березня 2009 року в прес-центрі «Дело» відбувся черговий круглий стіл, організований редакцією «Юридичної газети». Цього разу учасники круглого столу – представники юридичних фірм, відомі політичні діячі та журналісти профільних СМІ – обговорювали тему оподаткування бізнесу в умовах кризи та аналізували нові тенденції у відносинах з податковою.

Під час круглого столу були розглянуті питання податкової оптимізації та можливості надання нових послуг, нові тенденції у відносинах із органами ДПА України тощо. Також учасники круглого столу підбили підсумки діяльності податкової практики в 2008 році, оцінили сучасний стан практики та висловили прогнози на 2009 рік. Не менш цікавим виявилось обговорення питання юридичного менеджменту, а саме посилення податкової практики в юридичній фірмі шляхом реструктуризації неприбуткових практик.

Юридичну фірму "Василь Кісіль і Партнери" на заході представляли старші юристи Іван Юрченко та Андрій Стельмащук – визнані експерти у галузі податкового права.

Зокрема, Іван Юрченко поділився практичним досвідом щодо тих змін пріоритетів клієнтів у сфері податкового планування M&A трансакцій, які відбулись у 2009 році. На думку Івана Юрченко, останнім часом клієнти більш зацікавлені в максимальному скороченні грошових потоків у ході реалізації трансакцій, у т.ч. шляхом впровадження механізмів реструктуризації існуючих заборгованостей. Для уникнення надмірного ускладнення таких трансакцій, необхідне ретельне планування та оцінка усіх потенційно можливих податкових та регуляторних наслідків, в т.ч. в інших юрисдикціях, особливий підхід до підготовки документів по таким трансакціям. Багатий практичний досвід фірми з корпоративного та податкового структурування складних трансакцій є запорукою найефективнішого вирішення поставлених клієнтами завдань.

У відповідь на запитання про те, чи створює «Василь Кісіль і Партнери» у своїй судовій практиці напрямок Tax Litigation, як це зараз роблять інші юридичні фірми, Андрій Стельмащук повідомив, що судова практика «Василь Кісіль і Партнери» є однією з найкращих в Україні, що визнано колегами, і тривалий час судові справи з питань оподаткування займали значну частину усіх справ практики. Крім того, адвокати судової практики ВКП є визнаними фахівцями, зокрема, у питаннях оцінки судових перспектив можливого спору платника податків з контролюючими органами, а також шляхів мінімізації ризиків. Тому, як зауважив Андрій Стельмащук, напрямок Tax Litigation вже давно сформувався у судовій практиці «Василь Кісіль і Партнери», і зараз адвокати практики готові до можливого різкого збільшення попиту на послуги у сфері Tax Litigation.