ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» увійшла в п'ятірку юридичних фірм України, рекомендованих виданням China's International IP Law Firms 2009 Edition

04/06/2009

International IP Law Firms є двомовним довідником, у якому представлена інформація про юридичні фірми, що надають послуги в галузі інтелектуальної власності. Видання щорічно публікується видавництвом Hurrymedia, що підтримує широку мережу контактів юридичних організацій і забезпечує ефективне сприяння роботі експертів правової галузі як у Китаї, так і за кордоном. Довідник щорічно виходить у світ для забезпечення потреб в обміні інформацією між міжнародними юридичними фірмами в сфері інтелектуальної власності й Китаєм. Метою видання є «побудова мосту» між міжнародними юрфірмами в галузі інтелектуальної власності й бізнесовим співтовариством Китаю, сприяючи при цьому поглибленню знань підприємств і організацій країни про інтелектуальну власність.

Включення довідником ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» у список рекомендованих юридичних фірм не стало несподіванкою, оскільки фірма здобула міцну репутацію в галузі надання послуг із захисту прав інтелектуальній власності й представлення інтересів клієнтів у судових процесах про застосування різних видів недобросовісної ділової практики. ВКП надає консультації клієнтам із широкого кола питань, від подачі позову й захисту інтересів відповідача до структурування й проведення транскордонних і вітчизняних угод із об'єктами інтелектуальної власності, а також консультації з питань оподаткування й дотримання вимог регулятивних органів. Судова практика фірми в галузі захисту прав інтелектуальної власності допомагає клієнтам в урегулюванні особливо широкого кола спорів, включаючи спори про розірвання/визнання недійсними угод, спори про недобросовісну конкуренцію й недобросовісну торгову практику. 

Престижне видання Chambers Europe 2009: Dispute Resolution підтверджує лідерство ВКП у цій галузі права, заявляючи наступне: «Практика розв'язання спорів цієї успішної фірми займає найвище місце в рейтингу завдяки блискучим досягненням у судах. Практика займається судовими та арбітражними справами як в Україні, так і за кордоном, при цьому велика увага приділяється корпоративним спорам. Юристи судової практики, очолюваної Олексієм Філатовим, нещодавно представляли інтереси компанії Eurosport у ряді спорів про порушення торговельних марок, авторського права та суміжних прав в Україні

За останні роки в Китаї зросла кількість позовів про порушення прав на торговельні марки, а також зросла складність самих позовів. Оскільки розгляд спору в судовому порядку є останнім способом захисту, до якого може вдатися власник прав на торговельну марку, то конфлікти, що виникають у зв'язку з такими спорами набагато серйозніші за судові процеси, пов’язані з урегулюванням інших спорів. У деяких випадках від результату розгляду такого спору може залежати існування компанії, зокрема, коли торговельна марка, за яку ведеться спір, є одним з її найважливіших активів.

Не можна переоцінити значення Китаю у світовій економіці. Відповідно до іншого авторитетного джерела - Asia Pacific Legal 500, економічне зростання Китаю уваги не залишається без уваги, у той час, як західні ринки борються із кризою. Як одній із країн-членів БРІК (наряду із Бразилією, Росією й Індією) Китаю призначається роль одного з найважливіших світових ринків, що розвиваються. Як фізична, так і правова інфраструктура країни продовжують розвиватися стрімкими темпами, які не мають аналогів у розвинених країнах.

З огляду на зміцнення співробітництва між Китаєм і Україною, до довідника International IP Law Firms 2009 Edition включено коротку оглядову інформацію про економіку України, найбільш актуальні проблеми у галузі інтелектуальної власності, а також новації законодавства про інтелектуальну власність і застосування норм, що регулюють захист прав інтелектуальної власності, які варто враховувати китайським підприємцям при виході на ринок України.

У цей час Міністерство регіонального розвитку та будівництва України працює над розвитком співробітництва між двома країнами в галузі будівельної інфраструктури. У відповідь на одержання ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» рекомендації від видання China’s International IP Law Firms 2009 Edition партнер фірми й керівник практики державно-приватного партнерства, концесій і інфраструктурних проектів Олег Альошин заявив: «Напередодні майбутнього Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, що відбудеться в Україні, проходить багато дискусій із приводу реалізації існуючих завдань за допомогою створення державно-приватного партнерства (ДПП). Будучи піонерами в цій галузі права, спеціально створена нами практика ДПП, концесій і інфраструктурних проектів взяла участь у розробці й розвитку відповідної законодавчої бази, впровадження якої необхідно для сприяння подальшому розвитку інфраструктури в Україні, а також для реалізації багатьох важливих проектів, які сприятимуть соціально-економічному розвитку країни».