Юристи АО «ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» взяли активну участь в організації та проведенні Круглого столу щодо правового регулювання франчайзингу в Україні

21/08/2008

19 серпня 2008 року Європейською Бізнес Асоціацією (ЄБА) було проведено Круглий стіл щодо правового регулювання франчайзингу в Україні. Ініціаторами проведення Круглого столу були члени робочої групи з франчайзингу ЄБА: старший юрист «Василь Кісіль і Партнери» - Наталія Микольська, яка виступила у ролі модератора та основного доповідача, та юрист «Василь Кісіль і Партнери» - Анжела Махінова, яка прокоментувала окремі проблемні питання.

На Круглому столі обговорювалися наступні питання: (а) законопроект «Про внесення змін до Цивільного кодексу України та Господарського кодексу України щодо державної реєстрації договорів комерційної концесії», зареєстрований у Верховній Раді України; (б) порядок реєстрації договорів комерційної концесії (франчайзингу); (в) особливості реєстрації договорів субконцесії (субфранчайзингу); (г) обсяг інформації, яку слід подавати для здійснення державної реєстрації договорів комерційної концесії (франчайзингу) та який підлягатиме оприлюдненню за результатами такої реєстрації тощо.

У Круглому столі взяли участь представники юридичних та консалтингових фірм, франчайзингового бізнесу в України та Державного департаменту інтелектуальної власності.

Під час обговорення учасники Круглого столу виробили та погодили спільну позицію щодо усіх проблемних питань. Також була досягнута домовленість про те, що члени робочої групи з франчайзингу ЄБА у тісній співпраці з представниками Департаменту розроблять законопроект «Про державну реєстрацію договорів комерційної концесії (субконцесії)» з врахуванням спільної позиції, виробленої під час Круглого столу. Обговорення фінальної версії зазначеного законопроекту відбудеться на Круглому столі, який заплановано на вересень 2008 року.

За результатами Круглого столу була проведена прес-конференція для журналістів провідних бізнес видань та телеканалів країни. Окрім питань, пов’язаних з державною реєстрацією договорів комерційної концесії (франчайзингу), на прес-конференції також підіймалися та обговорювалися інші актуальні питання розвитку франчайзингу в Україні.