ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» розповідає про нові можливості в рамках прийнятого в січні 2009 року закону «Про концесії на будівництво й експлуатацію автомобільних доріг» на 5-ому Українському Інвестиційному Саміті інституту Адама Сміта в Лондоні

13/03/2009

9-11 березня, 2009, у Лондоні пройшла 5-та щорічна конференція Інституту Адама Сміта «УКРАЇНСЬКИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ САМІТ», спонсором якої вже традиційно виступила ЮФ «Василь Кісіль і Партнери». Делегація ВКП була представлена керуючим партнером Олегом Макаровим, партнерами фірми Олегом Альошиним, Олексієм Філатовим, Денисом Лисенком та керівником відділу PR Тетяною Сабітовою.

Якщо кількісно економічна криза дала про себе знати значним зниженням загальної кількості учасників, яких було втроє менше в порівнянні з минулим роком, то якісно даний захід пройшов на найвищому рівні й дозволив максимально глибоко розглянути макроекономічну ситуацію в країні та окреслити конкретні перспективи прямих іноземних інвестицій в Україну.

Жвавий інтерес учасників викликала доповідь Олега Альошина на тему поточного законодавства про публічно-приватне партнерство й нові можливості у зв'язку з нещодавно прийнятим законом «Про концесії на будівництво й експлуатацію автомобільних доріг», у розробці якого ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» зіграла ключову роль. Олег Юрійович у доступній формі розповів про застосування в Україні концесій при реалізації інфраструктурних проектів, про зняття цілого ряду обмежень і про нові джерела одержання концесіонером доходу, передбачених новим законом.

Денис Лисенко виступив модератором сесії «У центрі уваги - найдинамічніші Українські компанії», під час якої керівники таких відомих підприємств як Kraft Food Ukraine, Alseeds Group, Галнафтогаз і «Астеліт», поділилися своїм позитивним досвідом розвитку під час кризи й виразили оптимізм у плані стабільного росту в таких галузях економіки, як аграрний сектор, продукти харчування, телекомунікації та енергетика.

Другий день конференції запам’ятався джазовою вечіркою, яку організували юридичні фірми «Василь Кісіль і Партнери» і Ashurst. Під звуки відомого в Лондонських музичних колах джазового квартету Жені Стригальова відбувалося неформальне спілкування керівників провідних компаній, інвесторів, банкірів, що активно працюють на українському ринку, представників уряду, включаючи Заступника Голови Фонду державного майна України Олександра Потимкова з дружиною, і глав громадських організацій (президент Американської Торговельної Палати в Україні Хорхе Зукоскі, президент USUBC Морган Вільямс, голова British Ukrainian Society і член парламенту Великобританії Річард Спрінг). У привітальному слові керуючий партнер ВКП Олег Макаров побажав всім гостям не втрачати оптимізму й помітив: «Сьогодні на ринку перемагає той, хто вміє максимально швидко реагувати і вчасно приймає рішення».