ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» надала огляд сектора злиттів і поглинань в Україні для престижного видання «Mergers & Acquisitions Review», видання Law Business Research Ltd (Лондон)

30/10/2008

Другий випуск видання «The Mergers & Acquisitions Review», опублікований видавничим будинком Law Business Research Ltd (Лондон), набув «глобального розмаху», розширивши географію досліджень далеко за межі Європи. Ціль видання - допомогти юрисконсультам, урядовим організаціям і приватним юристам-практикам розібратися в тенденціях, що мали істотний вплив на ринок злиттів і поглинань в 2007-2008 рр.

За словами редактора публікації Саймона Робінсона (партнера фірми «Slaughter and May»), протягом останніх півтора року фінансові ринки пережили чергу безпрецедентних зльотів і падінь, що супроводжувалися рекордним ростом активності в сфері злиттів і поглинань, після чого наступила стрімко різка кредитна криза, що завдала потужного удару в першу чергу по банках.

Другий рік поспіль інформація для розділу, присвяченого Україні, була підготовлена керівником практики корпоративного права, злиттів і поглинань, партнером ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» Денисом Лисенком і старшим юристом Анною Бабич. Автори відзначають, що в 2007 році український ринок злиттів і поглинань встановив новий рекорд із загальної вартості угод у цій сфері на вітчизняному ринку, склавши приблизно 14,5 млрд. доларів, що майже втричі перевищує показник 2006 року.

У рубриці, присвяченій майбутнім тенденціям і прогнозам розвитку, юристи висловлюють припущення, що в 2008 році більшість угод на українському ринку злиттів і поглинань будуть проходити за участю закордонних інвесторів, при цьому можливий незначний ріст частки вітчизняної участі в загальному обсязі угод. Серед інших питань, освітлюваних у розділі про Україну: правове поле в області злиттів і поглинань, зміни в корпоративному законодавстві й законодавстві про поглинання, значимі угоди, ключові події та найбільш актуальні індустрії, фінансування угод злиттів і поглинань, трудове, податкове й конкурентне законодавство тощо.