Василь Кісіль і Партнери успішно представили Sandypool Ltd у кредитному спорі на суму понад 20 мільйонів доларів

25/11/2019

Василь Кісіль і Партнери успішно представили інтереси Sandypool Ltd (Кіпр) у спорі про стягнення з ТОВ Морський спеціалізований порт Ніка-Тера боргу в сумі 21 млн. доларів США у господарському суді. 

Заборгованість порту виникла на підставі восьми укладених кредитних договорів. Ще до відкриття провадження у справі, адвокатам Василь Кісіль і Партнери вдалося отримати забезпечення позову шляхом накладення арешту на рахунки боржника. Ухвала про арешт рахунків була виконана у найкоротші строки. 

Потому сторони дійшли згоди про мирне врегулювання спору. Юристи Василь Кісіль і Партнери надали клієнту консультації стосовно умов мирової угоди та взяли участь у переговорах стосовно порядку реструктуризації проблемної заборгованості. 

Після успішного врегулювання спору  та затвердження судом мирової угоди із новим графіком сплати кредитів, клієнт отримав від боржника погашення поточної заборгованості по кредитам та відшкодування усіх понесених судових витрат, у т.ч. витрат на правничу допомогу.

Проєкт супроводжувала команда у складі керуючого партнера Андрія Стельмащука, радника Юрія Колоса та молодшого юриста Дмитра Деркача

Sandypool Ltd – кіпрський інвестор, який профінансував будівництво і розвиток порту у м. Миколаїв на суму понад 25 мільйонів доларів США.