Василь Кісіль і Партнери - юридичний радник LNZ Group в угоді з придбання сумського кластеру агробізнесу AgroGeneration

15/11/2019

LNZ Group завершила угоду з придбання 100% корпоративних прав в двох підконтрольних AgroGenaration українських компаніях, ТОВ «Агрозем» і ТОВ «АПК Агрозем», які разом контролюють земельний банк площею близько 9 тис. га в Сумській області.

Василь Кісіль і Партнери допомогли структурувати угоду та погодити сторонам її умови, підготували договір про передачу бізнесу разом із договорами забезпечення, а також отримали дозвіл Антимонопольного комітету на економічну концентрацію та супроводили завершення трансакції. 

Команда «Василь Кісіль і Партнери», що працювала над проектом, включала партнера і керівника практик корпоративного права/злиттів і поглинань, а також агробізнесу Володимира Ігоніна, партнера і керівника практики антимонопольного та конкурентного права Анну Сісецьку, юристів Таїсію Асадчих, Артема Шматова та Євгена Сенченка.

Володимир Ігонін, який очолював команду Василь Кісіль і Партнери, зазначив: «Успішному завершенню цієї угоди передували тривалі переговори між сторонами. Ми раді, що нам вдалося запропонувати таку юридичну структуру, яка задовольнила обидві сторони. Взаємне партнерське ставлення сторін і залученість команд допомогли вчасно передати контроль над бізнесом без шкоди для технологічних процесів».

LNZ Group є сучасною диверсифікованою агропромисловою компанією, що спеціалізується на торгівлі посівним матеріалом та засобами захисту рослин, вирощуванні зернових та технічних культур, тваринництві і зернотрейдерській діяльності. Компанія об'єднує 33 агрофірми в Черкаській та Сумських областях, має спеціалізований завод по виробництву кукурудзи, багатофункціональний завод по виробництву насіння пшениці, ячменю, гороху, сої, соняшнику, льону, спельти, 2 елеватори, 5 логістичних центрів та власний митний склад. У результаті угоди LNZ Group збільшила свій земельний банк до 80 тис. га землі в Україні і піднялася на 12-те місце в рейтингу агрохолдингів країни.