ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» консультує групу компаній AWAS з питань відчуження та оренди повітряних суден

30/06/2016

ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» виступила юридичним радником групи компаній AWAS – одного із найбільших міжнародних лізингодавців авіаційного обладнання, з питань продажу та оренди повітряних суден у зв’язку із укладанням масштабної угоди з відчуження портфеля, що включає 30 повітряних суден загальною вартістю понад 260 млн. доларів США, які орендуються 16 авіакомпаніями у 14 країнах світу, на користь KAHALA, однієї із найбільших міжнародних компаній, яка спеціалізується на придбанні, оренді та торгівлі літаками, які використовуються у комерційних цілях, а також іншим авіаційним обладнанням. Метою угоди було рефінансування та корпоративна реструктуризація AWAS, яка дозволить реінвестувати отримані від продажу кошти у наступне придбання нових повітряних суден.

ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» надала юридичні консультації AWAS, банкам, що здійснювали фінансування, та іншим залученим сторонам, з питань українського законодавства, включаючи питання корпоративного та договірного структурування, регулювання авіаційної діяльності, митних процедур, оподаткування, страхування, валютного контролю та ін. Юристи «Василь Кісіль і Партнери» надали консультації щодо застосування Кейптаунської конвенції та міжнародної практики відчуження та оренди авіаційного обладнання в Україні. Команда юристів також здійснила супровід узгодження та підписання угоди про новацію договору оренди повітряного судна між AWAS та однією із українських авіаліній.

Ганна Сісецька, радник ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» та керівник проекту зазначила: «Ключовими завданнями цього проекту були забезпечення під час угоди безперебійної експлуатації повітряного судна українським оператором та захист міжнародних майнових прав власників та кредиторів на повітряне судно у відповідності до Кейптаунської конвенції, питання практичного застосування якої в Державній авіаційній службі України досі виникають. Ми раді повідомити, що команда ВКП ефективно виконала поставлені клієнтом задачі».

Команда юристів ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» в рамках цього проекту включає радника Ганну Сісецьку, юриста Романа Рябенка та партнера Олександра Бородкіна.

AWAS є одним із глобальних лідерів у сфері комерційного лізингу повітряних суден, запроваджує інноваційні рішення з фінансування та структурування свого портфелю повітряних суден, які орендуються найбільшими авіалініями по всьому світу.