«Василь Кісіль і Партнери» успішно представила інтереси страхової компанії «УНІКА» в агростраховому спорі

22/09/2016

Юристи «Василь Кісіль і Партнери» успішно представили інтереси Cтрахової компанії «УНІКА» у судовому спорі щодо виплати страхового відшкодування у зв’язку з недоотриманням врожаю в результаті посухи.

За результатами судового процесу, який тривав понад три з половиною роки, суд відмовив страхувальнику у стягненні страхового відшкодування, оскільки страхувальник допустив ряд порушень агротехнічних вимог вирощування ячменю, що погіршило врожайність та призвело до недоотримання врожаю у запланованому обсязі. Вищий господарський суд України підтвердив законність та обґрунтованість висновків апеляційного суду та залишив постанову апеляційного суду без змін.

«Складність ведення судових спорів у сфері агрострахування полягає у тому, що важко доказувати причини втрати (недоотримання) врожаю, оскільки такими можуть бути як несприятливі погодні умови, так і порушення технології вирощування сільськогосподарської культури. Також непростим є встановлення моменту настання страхового випадку. Це, головним чином, пов’язано з тим, що в агрострахуванні момент настання страхового випадку не співпадає з моментом його виявлення. Зазвичай, збитки, завдані сільгоспвиробнику у зв’язку з втратою або недоотриманням ним врожаю, можуть бути виявлені лише під час збору урожаю, тоді як страховий випадок настає в момент заподіяння збитків, а не в момент його виявлення», - прокоментував Олег Качмар, радник ЮФ «Василь Кісіль і Партнери».

Юридичний супровід проекту здійснювала команда «Василь Кісіль і Партнери» у складі керуючого партнера Андрія Стельмащука, радника Олега Качмара та юриста Юрія Колоса.

UNIQA Insurance Group вийшла на ринок України в 2006 році. Сьогодні Компанії «УНІКА» і «УНІКА Життя», центральні офіси яких розташовані в Києві, пропонують всі види ризикового страхування і страхування життя через загальнонаціональну мережу. Більше 1 тис. співробітників UNIQA в Україні обслуговують близько 1,2 млн. страхових полісів. UNIQA Insurance Group є однією з провідних страхових груп на своїх основних ринках Австрії, Центральної та Східної Європи. UNIQA представлена 40 компаніями у 19 країнах.