ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» приєднується до міжнародної мережі юридичних фірм Cathay Associates

07/09/2016

ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» стала членом «Cathay Associates», світової мережі юридичних фірм, заснованої у Китаї. Місія мережі – надавати якісні юридичні послуги китайським компаніям, що виходять на світові ринки, підприємствам із інших країн, які планують вихід на китайські ринки, та бути своєрідним містком між Китаєм та іншими країнами світу. Заснована наприкінці 2015 року, мережа швидко зростає та на сьогодні має більше ніж 43 компанії-учасниці. 

Будучи географічно розташованою в межах території, визначеної урядовою ініціативою КНР One Belt One Road (OBOR), Україна представляє значний інтерес для китайських прямих інвестицій. 

У 2015 році загальний товарообіг між Китаєм та Україною склав понад 7 млрд. доларів США і китайські компанії готові збільшувати обсяг інвестицій у ряд галузей української економіки. Експортно-імпортний банк Китаю підписав кредитну угоду і вже надав частину кредиту на суму 3 млрд. доларів США на реалізацію проектів в аграрному секторі. Крім того, китайські приватні та державні компанії вже беруть участь у різних приватних проектах в Україні, у т. ч. у сфері сільського господарства, експлуатації зернових елеваторів та портових об’єктів. Україна стала найбільшим експортером кукурудзи до Китаю, а обсяги торгівлі сільськогосподарською продукцією між Україною та Китаєм зросли на 56% за період з 2014 року. Останні дані про торгові відносини між Україною та Китаєм, підготовлені Міністерством економічного розвитку та торгівлі України можна побачити за посиланням. 

ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» є провідною українською юридичною фірмою з великим досвідом роботи у сферах, які становлять найбільший інтерес для китайських інвесторів: сільське господарство, інфраструктура, транспорт, енергетика, інформаційні технології тощо. 

Олександр Бородкін, партнер ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» та ключова контактна особа в українській юрисдикції мережі Cathay Associates, зазначив: «Наявність необхідних ресурсів і впевнена провідна позиція на ринку допомогли ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» стати єдиним консультаційним "вікном" для китайських інвесторів в Україні. Проведені в Шанхаї та Пекіні переговори продемонстрували високий інтерес інвесторів до нашої країни, і ми з нетерпінням чекаємо на розширення цієї співпраці, що дозволить нам зробити свій внесок у розбудову економіки України». 

Руперт Варнаї, виконавчий директор Cathay Associates, зауважив: «Тепер, коли ми присутні в Україні та Китаї, ми можемо безперешкодно працювати між цими двома країнами для усунення проблем, які можуть виникати під час пошуку українськими компаніями китайських інвесторів, а також під час пошуку китайськими компаніями можливостей для ведення бізнесу в Україні. Наприклад, серйозні труднощі можуть виникати у зв’язку з міжкультурними особливостями. Крім того, досить багато часу у інвесторів може займати опанування усього кола юридичних і ринкових особливостей. Відтепер, провідні юридичні експерти можуть підключатися до процесу одночасно в обох країнах».