Василь Кісіль і Партнери консультують Нібулон щодо вдосконалення корпоративного врядування

09/11/2023

Нібулон, лідер ринку зернового експорту України, оновлює корпоративне врядування для сталого управління бізнесом. Зміни включають перехід до однорівневої моделі врядування, впровадження ради директорів з комітетами, а також низки внутрішніх політик.  
 
Команда Василь Кісіль і Партнери допомогла ефективно розподілити повноваження між органами управління компанії, врахувавши особливості бізнесу Нібулону. Узгодивши матрицю повноважень, юристи Василь Кісіль і Партнери підготували ключові документи для впровадження нової однорівневої моделі управління: статут, положення про раду директорів і чотири комітети в її складі, договори з виконавчими і невиконавчими членами ради директорів. 
 
Директорка Нібулону з юридичних питань Анна Лазуренко коментує проєкт так: «У комплексній трансформації важливі чітке розуміння цілей впроваджуваних змін, експертиза та неупереджений погляд на внутрішню ситуацію в компанії. Ми вдячні Василь Кісіль і Партнери за відкриту фахову дискусію та готовність відстоювати позиції, що захищають інтереси компанії в цілому. Експертиза команди Василь Кісіль і Партнери та їхній бізнес-орієнтований підхід суттєво допомагають проєкту. Окремо хочу подякувати ЄБРР за підтримку Нібулону в цьому важливому проєкті». 
 
Володимир Ігонін, партнер Василь Кісіль і Партнери, вітає впровадження гарних практик врядування: «Непросто впроваджувати зміни в «дорослій» компанії, заснованій у 1991 році. Нібулон має славетну історію. Переконаний, що сучасне та синхронізоване з кращими стандартами корпоративне врядування піде Нібулону лише на користь. Під час нашої спільної роботи ми переконалися, що вся команда Нібулону щиро вболіває за компанію та прагне продовжити успішний шлях однієї з перших компаній незалежної України. А ми раді цьому посприяти». 
 
Команду Василь Кісіль і Партнери, яка працює над проєктом, очолює партнер і керівник практики корпоративного права Володимир Ігонін. До команди проєкту також входять партнерка та керівниця практики праці та зайнятості Валерія Безпала, старший юрист Артем Шматов, юристи Ольга Линник, Олексій Озвинчук і Марко Головач