Василь Кісіль і Партнери супроводжують вихід Групи Аврора на ринок Румунії

11/05/2023

Група компаній Аврора, лідер українського ринку магазинів формату «dollar-store» з понад 900 магазинами, розширила свою діяльність на ринок Румунії. Василь Кісіль і Партнери супроводжували проєкт із виходу Групи Аврора на новий ринок як генеральний юридичний радник.

Команда Василь Кісіль і Партнери управляла юридичною частиною проєкту, залучила та координувала іноземних радників, контролювала створення румунської компанії та допомогла відкрити банківський рахунок. Також юристи фірми підготували документи для фінансування проєкту та консультували Групу з питань українського права у зв’язку з виходом на ринок Румунії. Проєкт охоплював правові питання у трьох юрисдикціях, зокрема в частині корпоративного права, оподаткування, працевлаштування, регуляторних вимог, зокрема щодо ритейлу, а також комплаєнсу. 

Василь Кісіль і Партнери забезпечили взаємодію між місцевими консультантами та уповноваженими органами, банками, холдинговою компанією Групи, проєктною командою Клієнта й акціонерами Групи. 

Акціонерка та фінансова директорка Групи Аврора Леся Клименко прокоментувала успішний етап розширення бізнесу так: «Юридичний радник має ефективно вирішувати правові задачі.
Але для нас також важливо, що команда Василь Кісіль і Партнери здатна створювати додаткову цінність: радити практичні бізнес-рішення, знаходити партнерів, виконувати функції проєктного менеджера та комунікатора. Ми цінуємо їхню ініціативність, практичний погляд і здатність втілювати ефективні рішення. Досвід Василь Кісіль і Партнери допоміг нам успішно реалізувати проєкт і врахувати всі вимоги, що виникали на шляху
».

Володимир Ігонін, партнер Василь Кісіль і Партнери, відзначає особливість супроводу виходу бізнесу на нові ринки: «Під час розширення бізнесу важливо не лише вивчити кон’юнктуру нового ринку, але й узгодити новий бізнес із наявними структурою та процесами. Завдяки довірі Аврори та комплексній співпраці Василь Кісіль і Партнери із Групою, ми добре знаємо бізнес клієнта. Тому, крім суто правової експертизи, ми допомогли Аврорі управляти цим амбітним проєктом, взявши на себе низку організаційних питань і координацію залучених учасників. Наша команда відчуває гордість за Аврору, яка під час війни масштабує успішний український бізнес на європейські ринки».

До команди Василь Кісіль і Партнери, яка працювала над проєктом, входили партнер і керівник корпоративної практики Володимир Ігонін, старший юрист Артем Шматов і молодша юристка Ольга Линник

Радником із питань румунського права виступила юридична фірма Stratulat Albulescu. Фірма входить до міжнародної мережі TerraLex, що об’єднує 131 юридичну фірму зі 118 країн. Василь Кісіль і Партнери ексклюзивно представляє TerraLex в Україні та має оперативний доступ до провідних юридичних експертів у всьому світі.