Василь Кісіль і Партнери успішно представили інтереси ТК-Логістик у спорі з Укрзалізницею про тариф на перевезення вагонів

31/03/2021

Василь Кісіль і Партнери захистили інтереси ТК-Логістик у спорі з Укрзалізницею про стягнення майже 3 мільйонів гривень. 

Укрзалізниця надала ТК-Логістик послуги з перевезення вагонів, які були сплачені замовником. Постфактум Укрзалізниця переглянула тариф та звернулася до ТК-Логістик із позовом про стягнення боргу. 

Справа неодноразово розглядалася у господарських судах, та Верховний Суд поставив крапку у спорі, погодившись із висновками судів попередніх інстанцій щодо безпідставного застосування позивачем норм Тарифної політики залізниць держав-учасниць СНД на перевезення вантажів у міжнародному сполученні та штучного збільшення плати (тарифу) за перевезення. 

За наслідками розгляду справи юристам Василь Кісіль і Партнери вдалося довести відсутність підстав для стягнення боргу за перевезення, а також відшкодувати за рахунок Укрзалізниці понесені витрати на правничу допомогу у розмірі 280 тис. грн.  

Проєкт супроводжувала команда у складі керуючого партнера Андрія Стельмащука, радника Юрія Колоса та юристки Ганни Рудь

ТК-Логістик – логістичний провайдер з розвиненою агентською мережею на території України, СНД, Європи та Китаю, що надає послуги у сфері організації перевезення вантажів.