На 3-му міжнародному саміті "Нерухомість України" експерт юридичної фірми "Василь Кісіль і Партнери" прокоментувала питання фінансування будівництва в умовах кризи

27/11/2008

24-26 листопада 2008 р. у Києві в готелі "Прем'єр Палас" року відбувся 3-й міжнародний саміт Інституту Адама Сміта. У цьому найважливішому та найпрестижнішому в Україні заході, присвяченому питанням нерухомості, взяли участь більше 450 найбільш динамічних та визнаних представників галузі і консультантів з понад 18 країн світу, включаючи керуючого партнера юридичної фірми "Василь Кісіль і Партнери" Олега Макарова, керівника практики нерухомості Олександра Хоменка та старших юристів фірми - Олександра Бородкіна та Наталію Доценко-Білоус.

1 Сесія була присвячена питанню, які законодавчі реформи та державні ініціативи формують сектор нерухомості та будівництва в Україні. Цього року основною темою ключової презентації під назвою "Київ у 21-му столітті – ласкаво просимо в майбутнє" став план забудови Києва і його вплив на обличчя міста. Також було розглянуто питання останніх змін у галузі одержання дозволів і ліцензій та їхнього впливу на інвесторів, девелоперів та суспільство вцілому.

У другій частині Першого Дня саміту лідери сектору розглянули способи управління компанією і розвитку бізнесу в складних умовах сьогодення. На наступних сесіях були розглянуті оптимальні стратегії розвитку українських регіонів, а також відбулася виставка міст-учасників чемпіонату ЄВРО-2012.

2-й день відкрився засіданням круглого столу міжнародних і регіональних інвесторів, на якому були розглянуті переваги та ризики інвестування в нерухомість і будівництво в Україні. Провідний юрист фірми "Василь Кісіль і Партнери" і визнаний експерт у сфері нерухомості Наталія Доценко-Білоус прокоментувала актуальне питання фінансування будівництва на тлі глобальної економічної кризи. На її думку, за останні п’ять років український будівельний ринок винайшов понад 12 способів залучення коштів, основним завданням яких стала оптимізація оподатковування. Давши глибоку оцінку перевагами і недолікам існуючих фінансових інструментів, пані Доценко-Білоус завершила презентацію оптимістичним зауваженням: "Українські фінансові інструменти настільки гнучкі та маневрені, що дозволяють перетворити кризу в захисний бар'єр для забудовника (від податків, від держави та від інвесторів)… за умови грамотного і законного їх використання."