Олег Альошин розкрив тему забезпечення захисту прав інвесторів, що працюють у нафтогазовому секторі України, на УКРАЇНСЬКОМУ ЕНЕРГЕТИЧНОМУ ФОРУМІ

09/10/2008

7-9 жовтня в Києві відбувся Український енергетичний форум, який проходив у готелі «Прем'єр Палац».

Впродовж останніх декількох років енергетичний сектор України не перестає привертати значну увагу вітчизняних та міжнародних засобів масовій інформації. Нерідко увага, яка приділяється питанням геополітики й безпеки постачань природного газу, затьмарює комерційні можливості, що існують у цьому секторі економіки. Захід проходив під егідою Інституту Адама Сміта в рамках програми конференцій, присвячених ключовим проблемам економіки та бізнесу в Україні. У ході роботи форуму обговорювалися питання, які мають першочергове значення для енергетичної безпеки держави.

До складу авторитетної групи з 40 доповідачів увійшли ключові посадовці Міністерства палива та енергетики України, Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Верховної Ради, Фонду державного майна і Національної комісії регулювання електроенергетики України, голови державних енергетичних компаній, міжнародні стратегічні інвестори, авторитетні фінансисти, консультанти і коментатори, у тому числі керівник практики з галузі енергетики і природних ресурсів ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» Олег Альошин.

Під час свого виступу пан Альошин розповів про правове поле регулювання іноземних інвестицій у галузі розвідки та видобутку енергоресурсів в Україні, а також розглянув можливості пом'якшення політичних ризиків у рамках українського законодавства і міжнародного публічного права з огляду на існуючу політичну ситуацію.

Наприкінці виступу пан Альошин виразив оптимізм відносно майбутнього нафтогазової галузі. «Наступні роки принесуть немало цікавого для іноземних інвесторів в нафтогазовому секторі України. Залишається сподіватися, що Україна виконає зобов'язання по існуючих угодах на користування надрами і забезпечить стабільність правового поля, що у свою чергу підвищить рівень довіри до України з боку іноземних компаній-інвесторів», - відзначив він.