Реформа системи оподатковування - тема чергового засідання податкового комітету EBA

16/10/2008

10 жовтня 2008 року юристи компанії "Василь Кісіль і Партнери" Юрій Гриценко та Оксана Франко взяли участь у засіданні Податкового Комітету Європейської бізнес асоціації, присвяченому підготовці меморандуму про концепцію і реформування системи оподатковування та концептуальних ідей, які підлягають внесенню до нього. Велику увагу було звернено на низку таких проблемних питань як якість законодавчих норм, велику кількість існуючих видів податків, та інші актуальні питання даної сфери.

На сьогоднішній день в Україні існує понад 710 різних податків і зборів. Учасники засідання розглянули необхідність винесення на розгляд уряду пропозиції об’єднати деякі податки і залишити в системі виключно податки з високою ставкою, що найбільш ефективно наповнюють державний бюджет країни. У той же час учасники не виключили необхідності запровадження нових податків. Члени Комітету також запропонували внести у меморандум ідею підвищення рівня податкової привабливості України, що сприяло б утриманню активів компаній на території України.

Було також розглянуто намір представити меморандум на розгляд не тільки уряду, але й Раді національної безпеки та оборони України, оскільки рішення та рекомендації останньої надалі можуть бути реалізовані та впроваджені за Указами Президента.

Активна участь юридичної фірми "Василь Кісіль і Партнери" у реформуванні податкової системи України є відображенням загальної політики фірми всіляко сприяти розвитку української законодавчої бази. Юристи податкової практики "Василь Кісіль і Партнери" добре відомі як експерти у сфері податкового планування, консультування з податкових питань і вирішення податкових спорів.