Василь Кісіль і Партнери – юридичний радник Товариства Червоного Хреста України

15/12/2019

Василь Кісіль і Партнери виступили юридичним радником Товариства Червоного Хреста України з питань управління (governance). 

Товариство Червоного Хреста України є єдиним в Україні національним товариством Червоного Хреста, яке охоплює 186 юридичних осіб та понад 5 500 індивідуальних членів. Метою діяльності Товариства є допомога державі у наданні медичної та гуманітарної допомоги при збройних конфліктах і надзвичайних ситуаціях, а також забезпечення соціальної допомоги найменш захищеним верствам населення. 

Команда Василь Кісіль і Партнери проконсультувала Товариство з питань створення нової системи органів управління і надала рекомендації щодо взаємодії з іншими організаціями в структурі Червоного Хреста. Після ґрунтовного аналізу юристи ВКП розробили нову редакцію статуту Товариства, яка враховує кращі практики, вимоги українського законодавства та рекомендації Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста. Над проєктом працювала команда у складі юриста Анатолія Пашинського і молодшої юристки Анастасії Причти під керівництвом Володимира Ігоніна.

"Для нас проєкт став цікавим професійним викликом, адже при роботі над новим статутом потрібно було узгодити між собою спеціальний Закон "Про Товариство Червоного Хреста України", інше законодавство про громадські організації, іноземні джерела, як от Керівництво з статутів національних товариств Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста, а також пропозиції самого Товариства.", – прокоментував Володимир Ігонін, партнер Василь Кісіль і Партнери.