Василь Кісіль і Партнери успішно представили Групу компаній Лекхім у господарському спорі стосовно виконання договору поставки вакцини на майже 1 млрд грн.

30/04/2024

Адвокати Василь Кісіль і Партнери успішно представили інтереси Акціонерного товариства Лекхім – однієї з провідних в Україні фармацевтичних компаній по розробці, виробництву і продажу лікарських засобів – у господарському спорі з Державним підприємством Медичні закупівлі України. 

Спір між АТ Лекхім та ДП Медичні закупівлі України виник щодо виконання договору поставки понад 1,9 млн доз вакцини CoronaVac проти вірусу SARS-CoV-2 виробництва китайської біофармацевтичної компанії Сіновак (Sinovac Biotech Ltd).

Договір поставки вакцини було укладено у грудні 2020 року між АТ Лекхім та ДП Медичні закупівлі України з ініціативи Міністерства охорони здоров’я України на суму майже 1 млрд грн. Це був перший договір щодо поставки вакцини проти COVID-19 в Україну, що була здійснена у першій половині 2021 року. 

ДП Медичні закупівлі України звернулося до господарського суду з позовами до АТ Лекхім про стягнення штрафу і пені в сукупному розмірі майже 70 мільйонів гривень за порушення строків поставки вакцини.

Позиція позивача зводилася до того, що АТ Лекхім прострочило поставку першої та другої партій вакцини CoronaVac. У свою чергу, АТ Лекхім повністю заперечувало факт прострочення поставок.

За результатами розгляду справи господарські суди загалом підтримали позицію відповідача (АТ Лекхім) на 97%, що означало стягнення менше 3% від заявлених до стягнення штрафних санкцій. 

Інтереси АТ Лекхім у спорі представляла команда адвокатів Василь Кісіль і Партнери у складі керуючого партнера, адвоката Андрія Стельмащука, радника, адвоката Юрія Колоса та старшої юристки, адвокатки Ганни Рудь.