ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» консультує АТ Latvijas Krаjbanka з питань придбання контролю над ТОВ «Спожив Сервіс»

15/10/2008

У жовтні 2008 року АТ Latvijas Krājbanka, один із лідерів на ринку надання банківських послуг у Латвії, придбало 51 % долі участі в ТОВ «Центр Кредит», Латвія. У результаті такого придбання АТ Latvijas Krājbanka придбало опосередкований контроль над ТОВ «Спожив Сервіс», Україна, що, у свою чергу, є 100 % дочірньою компанією ТОВ «Центр Кредит». Основним видом діяльності ТОВ «Спожив Сервіс» є надання споживчих кредитів населенню з використанням, у тому числі, торговельної марки "ЦЕНТР КРЕДИТ".

Супроводжуючи проект, адвокати ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» провели обмежений юридичний аудит ТОВ «Спожив Сервіс», розробили структуру угоди, підготували й погодили проекти документів відносно українських компаній, що беруть участь в угоді, проаналізували проекти договорів купівлі-продажу долей, договорів позики, акціонерну угоду на предмет узгодження з українським законодавством, брали участь у переговорах і надали інші консультації з даного проекту. ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» також представляла інтереси АТ Latvijas Krajbanka у питаннях одержання дозволу Антимонопольного комітету України на концентрацію.

Юридичний супровід проекту з боку ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» здійснювали старші юристи Марія Ніжнік і Поліна Загнітко під загальним керівництвом партнера фірми Дениса Лисенка. Консультування з питань фінансування, підготовка кредитних і забезпечувальних документів здійснювалися провідним юристом Юлією Кирпою та юристом Мариною Федоренко. Юристи Юрій Гриценко і Сергій Савчук брали участь у юридичному аудиті і підготовці ряду корпоративних документів. Інтереси АТ Latvijas Krajbanka в Антимонопольному Комітеті представляла юрист Оксана Франко.