«Василь Кісіль і Партнери» успішно представила інтереси телекомунікаційної компанії у спорі щодо оплати послуг

01/11/2016

Юристи «Василь Кісіль і Партнери» успішно представили інтереси телеком-оператора, компанії «Ем Ай Ай Ті» у судовому спорі щодо оплати наданих телекомунікаційних послуг (IP-телефонії).

Суди усіх трьох інстанцій визнали обґрунтованими вимоги телекомунікаційної компанії щодо сплати вартості послуг та стягнули із абонента заборгованість разом із штрафними санкціями.

Суди відхилили доводи абонента про те, що він не замовляв та не споживав у заявленому обсязі телекомунікаційні послуги (міжнародні телефонні дзвінки, здійснені з виділених йому телефонних номерів) у міжнародному напрямку.

Також, суди не прийняли аргумент, що мав місце факт несанкціонованого втручання в роботу обладнання, оскільки відповідальність за захист логінів, паролів, несе абонент. Відповідно, він же несе усі ризики, пов’язані з використанням інформації з обмеженим доступом третіми особами, та несе відповідальність за усі пов’язані з цим збитки, завдані як йому (абоненту), так і оператору чи іншим особам. Отже, несанкціоноване втручання в роботу обладнання не є підставою для звільнення абонента від обов’язку оплати наданих телекомунікаційних послуг.

«Телекомунікаційний «фрод» (з англ. – шахрайство), є досить поширеним явищем у сучасному технологічному світі. Абоненти, як правило, відмовляються оплачувати багатотисячні рахунки, спричинені незаконним втручанням в роботу їх телекомунікаційного обладнання. Судова практика у таких спорах йде тим шляхом, що абонент зобов’язаний оплатити послуги, однак не позбавлений можливості стягнути завдану шкоду з особи, винної у незаконному втручанні», - прокоментував Олег Качмар, радник ЮФ «Василь Кісіль і Партнери».

Юридичний супровід проекту здійснювала команда «Василь Кісіль і Партнери» у складі партнера Олександра Бородкіна, радника Олега Качмара та юриста Юрія Колоса.

Компанія «Ем Ай Ай Ті» є оператором телекомунікаційних послуг, який надає послуги інтернету, телефонії, аналогового і цифрового інтерактивного телебачення, колокації, а також підтримки поштових доменів.