Вдруге в Україні відбувся конкурс з міжнародного комерційного арбітражу ім.Вілема Віса

20/03/2017

18 березня 2017 року в Україні вдруге відбулися раунди судових дебатів з міжнародного комерційного арбітражу ім.Вілема Віса. Організатором заходу стала ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» за підтримки МКАС при ТПП України.

У змаганнях взяли участь п’ять команд із провідних навчальних закладів України та Туреччини: Львівського національного університету ім. І.Франка, Національного університету «Києво-Могилянська Академія», Національного університету ім. Т. Шевченка, Інституту міжнародних відносин Національного університету ім. Т. Шевченка та Atilim University (Туреччина).

Учасники змагань отримали практичні поради від відомих українських та міжнародних арбітрів із Великої Британії, Німеччини Польші, США, Фінляндії та Швейцарії. 

За результатами конкурсу, перемогу та титул «Краща команда» отримала команда «Києво-Могилянської академії», а звання «Кращий оратор» - Ольга Мартиневич, студентка Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Мета судових дебатів ім.В.Віса – сприяти розвитку професійної підготовки студентів-юристів у галузі міжнародного комерційного права та арбітражу. Українські раунди змагань ім. Віса стали нагодою для студентів з різних університетів представити аргументи по кейсу провідним практикуючим юристам та отримати поради, які будуть цінними для подальшої участі у конкурсі на міжнародному рівні. Для «Василь Кісіль і Партнери» велика честь приєднатися до спільноти організаторів судових дебатів ім.В.Віса. Аналогічні раунди проводяться у 100 країнах, в яких беруть участь близько 300 команд.

Вперше відбулися українські раунди судових дебатів з міжнародного комерційного арбітражу ім. В. Віса